Ачытуу ыкмасы
Дүйнөдө уникалдуу, көчмөн маданиятынын маданий мурасы болгон эт ачытуу ыкмасы менен атактуубуз. Рецепт кыргыз аксакалдары тарабынан иштелип чыгып, муундан муунга өтүп келген. Методдун оригиналдуулугу - этти улгайтуу процесси адистештирилген камераларда гана эмес, кийизден жана карагайдан жасалган кыргыздын универсалдуу салттуу турак-жайы болгон боз үйдө да жүрөт. Бул учурда, бул структура башка колдонууга ээ. Эт суусузданганда боз үй ачылып, дубалдан, чатырдан кийиз алынып, атайын жыгач торлорго илинип тургандын бардыгына тоонун таза шамалы согот. Бул процесс 30 күнгө созулат, андан кийин боз үй толугу менен жабылып, тамеки тартуу үчүн очокко бук, алдер жана эмен чиптеринен от жагылат. Деликатестерди даярдоонун толук процесси 60 күндөн 730 күнгө чейин созулат.